فرزند کمتر نشانه تجدد است...!
در جمهوری اسلامی هیچ وقت خود نظام و دولت مبلّغ شعار «فرزند کمتر زندگی بهتر» نبودهاند. متولیان طرح کنترل جمعیت در سالهای دهه 60 از جمله آقای دکتر مرندی میگویند که ما هیچ وقت شعار «فرزند کمتر زندگی بهتر» را تبلیغ نکردیم و گفتیم قرار بر این نیست که شعار زمان شاه را تبلیغ کنیم، اما نوعی کنترل جمعیت وجود داشت و اقداماتی انجام شد.در آن دوره در بسیاری از بیمارستانها گاهی بدون اطلاع افراد، زن یا مرد را عقیم میکردند و آن فتوای امام را آنطور که باید رعایت نمیکردند. فتوای امام این بود که عقیم کردن اگر قابل بازگشت باشد و فرد طالب این کار باشد اشکالی ندارد اما اگر قابل بازگشت نباشد مشروع نیست. در بسیاری از بیمارستانها بدون اطلاع افراد، آنها را عقیم میکردند در حالی که قابل بازگشت نبود یعنی کارهای حرام انجام میدادند. مثلا زنی را که چهار فرزند به دنیا آورده بود بدون اطلاع او عقیم میکردند و میگفتند دیگر کافی است.ما در سال 71 به تعادل جمعیتی رسیدیم و باید تدبیری میشد که این تعادل حفظ شود اما از این موضوع غفلت شد تا امروز که احساس کردیم شتاب رشد جمعیت کاهش یافته است. البته هنوز هم جمعیت ما در خطر نیست اما روند فعلی نشان میدهد که در آینده با پیری جمعیت و کاهش جمعیت جوان مواجه میشویم که این خطری برای کشور است.
البته کاهش جمعیت ریشه اقتصادی هم دارد اما ریشه فرهنگی آن قویتر است. شاید گاهی سبک زندگی ما به سبک زندگی غربی میل پیدا کرده است، در نتیجه جوانان قطع نظر از موانع اقتصادی دیر ازدواج میکنند و شاید این تفکر ازدواج دیر هنگام برای برخی جوانان نوعی تجدد و روشنفکری به حساب بیاید. یا اینکه اختلاط و روابط بین دختر و پسر بیشتر شده و ممکن است برخی جوانان برای ارضای غریزه جنسی خود احساس نیاز به ازدواج نکنند زیرا دسترسی به جنس مخالف دارند و اینها سن ازدواج را بالا برده است.افزایش تعداد دختران در دانشگاهها و طولانی شدن دوران تحصیل آنها را از دلایل تمایل دختران به ازدواج دیرهنگام دانسته و همه اینها در کاهش جمعیت و تغییر سبک زندگی نقش دارد و من معتقدم گرایش به فرهنگ غربی باعث افزایش طلاق شده و تمام اینها میتواند در کاهش جمعیت موثر باشد.در حال حاضر در نظر خیلی از افراد داشتن فرزند زیاد نشانه عقبماندگی و داشتن فرزند کمتر نشانه تجدد و امروزی بودن است، این دید باید اصلاح شود و باید کار فرهنگی وسیعی انجام داد تا سبک زندگیمان به سبک زندگی اسلامی نزدیکتر شود.
السلام علیک یااباعبدالله الحسین علیه السلام
پاسخ:
صلی الله علیک یا ابا عبد الله
سلام دوست مهربان. مطلبتون عالی بود. خوشحال میشم به ما هم سر بزنید.
سلام
متاسفم که در اقوام ما خانواده هایی هستند که واقعا موندن پولشون رو چطوری خرج کنن اما وقتی بهشون می گیم به فکر تنهایی اینده بجه هاتون باشید میگن از کجا بیاریم هزینه کنیم؟؟؟
salam duste aziz
sistemam moshkel dare badan nazaramo migam
dar panahe hagh
پاسخ:
سلام علیکم
ممنون عزیزم ان شا الله هر چه زودتر مشکل برطرف بشه و منتظر حضور مجددتان
التماس دعا
سلام دوست عزیز. مقاله خوبی بود. ولی قبول کردن این شعار توسط عده ای از افراد دولت وقت آن زمان بوده است، چنان که آقای تهرانی در رساله نکاحیه خود نیز بدان اشارت نمودند؛ از طرفی دلایل اقتصادی با توجه به ایات الهی قابل انکار است ولی بهره گیری از فرهنگ غربی و سبک زندگی غربی بهترین دلیل است.
امیدوارم که به بیانات مقام عظمای ولایت در این دوره توجه گردد تا این شعار و این افکار حذف گردد.
زنده باشید. یا علی
راه حسین(علیه السلام) وراه مهدی(عجل الله تعالی فرجه)پای پرآبله میخواهد…
امیدوارم درراه هردو مولایمان پاهایت پر از آبله های عاشقی باشد….
التماس دعا….
پاسخ:
سلام علیکم
ممنون از حضورتان
ان شاالله
موفق باشید.
با سلام دوست عزیز ممنون از مطالب مفید تون ، با سر زدن به وبلاگ ما ، سرافرازمان کنید.
پاسخ:
سلام علیکم
باعث افتخاره حتما…..
راست گفته اند عالم از چهار عنصر تشکیل شده : آب ، آتش ، خاک ، هوا …
آبی که از تو دریغ کردند
آتشی که در خیمه گاهت افتاد
خاکی که شد سجده گاه و طبیب دردها
و هوایی که عمری ست افتاده در دل ها …
ترکیب این چهار عنصر می شود کـــــــــــــــربلا …
به ما هم سری بزنید…..ممنونم
پاسخ:
سلام عزیزم
متن بسیار زیبایی بود ممنون از حضورت
سلام گلم…الحق و الانصاف فوق العاده تند و سریع و زود به زود به روز میشی..
عزیزم من که به شما نمیرسم ولی بازم آپم خوشحال میشم یه سر بزنی…
پاسخ:
سلام خواهر خوبم
ممنون از حضور پر مهرت
با سلام خدا قوت
به مطلب خوبی اشاره کردید . به نظرم رسانه ها به ویژه تلویزیون نقش موثری می تواند داشته باشد . مخصوصا در قالب فیلم و سریال . در تمام سریالها یا زوجهای جوان بدون فرزند هستند یا فقط یکی دارند .
البته مساله اقتصادی یک بهانه است . الان خانواده ها برای همان یک بچه به اندازه 3یا 4 بچه هزینه میکنند .که بیش از نیمی از آن غیر ضروری است .
انشاا…. فرهنگ سازی شود و این عقیده که فرزند زیاد نشانه عقب ماندگی است از بین برود .
موفق باشید . به وبلاگ جویبار هم سر بزنید .
پاسخ:
سلام علیکم
ممنون از حضور سبزتان
خوب بود….؛ به ما هم سر بنید/////
پاسخ:
سلام
ممنون …..حتما باعث افتخاره از وبلاگتان دیدن کنم.
فرم در حال بارگذاری ...
فید نظر برای این مطلب