عروسی منهای گناه
به دلیل درخواست دوستان سعی شد مطالبی را جمع آوری کنم تا راهگشا برای عزیزانی باشه که با تصمیم آگاهانه و به جا و خداپسندانه بدون هیچ تردیدی عروسی اسلامی را برای شروع زندگی مشترک انتخاب کنندو مردم و اطرافیان هم با دیدن چنین مراسم عروسی بدون گناهی اما شاد و جذاب تشویق شوند .این وظیه ما و امثال ماست که در این زمینه اطلاع رسانی کنیم تا وجهه نا زیبایی که برای عروسی اسلامی در اذهان مردم نقش بسته پاک بشه پس نوعروس های عزیزی که قصد دارن در این چند ماه آینده زندگی پر مهر زناشوی یشان را آغاز کنن بسم الله …….
و اما پیشنهادات در این زمینه:
البته درباره برگزاری این مراسم نیز عقاید مختلفی وجود دارد. گروهی از آن حمایت میکنند و معتقدند که زندگی رسمی انسان از زمان ازدواج شروع میشود پس باید برای آغاز آن جشن مفصلی برپا کرد حتی اگر برای برگزاری آن زیر بار قرض بروند هم مهم نیست. گروهی دیگر هم عقیده دارند که رکن اصلی ازدواج زن و مرد هستند و کافیست خطبه عقدی خوانده شود و آنها را به دنبال زندگیشان بفرستند.
طبق دستورات دینی میانه روی و اعتدال در این زمینه بهترین شیوه است. یعنی باید مراسم ازدواجی آبرومند و با تشریفات برگزار شود اما نه در حد افراط یا تفریط. بلکه به طور متعادل و متوسط.
رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم): فرموده اند: ازدواج را سند دار و علنی کنید و برایش مراسم برگزار کنید. (نهج الفصاحه ، ح 313).اما پرسش اصلی اینجاست که برای مراسم عروسی چه نوع شادی مناسب است؟ و این مراسمها چگونه برگزار شوند که خداوند نیز راضی و خوشحال باشند؟
حضرت رسول(صلی الله علیه و آله و سلم) در ازدواج حضرت علی (علیه السلام) و فاطمه (سلام الله علیها) فرمودند: «شادی کنید؛ اما کاری که مورد رضایت خدا نیست، انجام ندهید.» (مستدرک الوسائل، ج 14، ص 198)
از دید اسلام شاد بودن یک سنت حسنه است. اسلام شادی را در صورتی پایدار میداند که مایه مسرت خداوند و بنده او گردد. به نحوی که در روایات آمده، در مجلس عروسی مؤمن، فرشتگان نازل میشوند و رحمت خدا را با خود میآورند .
برگزاری مراسم عروسی در اعیاد مذهبی: بهتر است مجالس عروسى همزمان با مناسبتها و جشنهاى مذهبى، مثل میلاد ائمه برگزار شود. چه زیباست که شادی ما با شادی اهل بیت همراه شود.
جلوگیری از کارهای حرام: اجتناب از برگزاری و شرکت در مجالس مختلط و پوشیدن لباسهای نامناسب، موسیقی های مبتذل، رقص ، استفاده از نوشیدنىهاى حرام که موجب نارضایتی خدا و غم و ناشادی انسانها میشود.
دعوت از افراد هنرمند موجه در مجالس عروسی: یکى از روشهایى که بسیار هم موفق بوده، استفاده از هنرمندانى است که به وسیله خواندن اشعار شادىبخش و گفتن لطیفههاى مناسب، مجلس را شاد میکنند.
استفاده از افرادى که کارهاى تردستى و دیدنى انجام میدهند و میتوانند مجلس عروسى را با صفا و شاد کنند.
پذیرایی شایسته: یکی از موارد دیگری که به مجلس شادی میبخشد، پذایریی شایسته و مناسب است. تا جایی که برای خانواده ها امکان پذیر است ـ البته در حد تعادل ـ سعی کنند که پذیرایی خوب و عالی داشته باشند. پذیرایی خوب جانشین مناسب دیگری براى دوری از ابزارهاى حرام شادى میباشد.
جلوگیری از اسراف: از اسراف و تبذیر در مورد غذا، سفره ی عقد و …پرهیز کنید که سعادتی از آنها حاصل نمیشود.
جلوگیری از ایجاد ترافیک: از به راه انداختن کاروانهایی که عروس را همراهی و گهگاه در خیابانها و معابر عمومی به نیت رقص و پایکوبی سد معبر و ترافیک ایجاد کرده و به نوعی آرامش دیگران را برهم میزنند، دوری کنید تا مبادا زندگی مشترک و زیبایت با ناراحتی و اذیت دیگران و خدایی ناکرده دعای بد آنها آغاز شود.
انتخاب درست مهمانان: شرکت کنندگان در مجلس جشن، کامل کننده سرور عروسی هستند. اما این شرکت کنندگان باید به گونهای انتخاب شوند که باعث به معصیت کشیده شدن مراسم نشوند.
تشکر و قدردانی از میهمانان: داماد و عروس باید سعی کنند در قسمتی از برنامه وارد بخش میهمانان شده و از آنها به خاطر حضورشان در مجلس تقدیر و تشکر نمایند.
حرف آخر:
جوانان امروزی دیگر حاضر به برگزاری جشن ساده و صمیمی عروسی در خانه نیستند و خواستار برگزاری مراسم عروسی خود در تالارها و باغهای مجلل با صرف میلیونها تومان هستند و بسیاری از آنها و خانوادههایشان برای برگزاری یك شب مراسم، به زیر بار بدهیهای سنگین رفته كه تا مدتها بعد از ازدواج باید با كار بیشتر برای پرداخت این بدهیها تلاش كنند.صرف هزینههای زیاد برای برپایی مراسم عروسی ریشه روانی در افراد دارد، چرا كه میخواهند با این كار اعتماد به نفس خود را بالا ببرند.صحیح است که وضع زندگی عوض شده و سطح معیشت بالا آمده، اما معیارها و ارزش های اسلامی ـ انسانی، هرگز عوض نشده و نخواهد شد.این که عروسی فقط یک شب است جواز انجام کارهای حرام و غیر قانونی نمی شود!
منابع:
امینی، ابراهیم، آیین همسرداری،. نشر بوستان کتاب قم، چاپ 16 ، قم: 1378 .
مصطفوی، سید جواد، بهشت خانواده، انتشارات هاتف مشهد، چاپ 22، مشهد: سال 1388.
اسلامی نسب، علی، مشاوره ازدواج، موسسه فرهنگی انتشاراتی حیان، چاپ 1، تهران: 1376
فرآوری:بخش کلوب ازدواج تبیان
سلام با افتخار هر دو وبتون رو لینک کردم
منتظر حضورتون هستم
لطفا من رو در دو وبتون لینک کنید وبهم خبر بدین ممنون
سلام خواهرجان
عرض ارادت عزیزم
مطلب را خودتون حذف کردید؟
فرم در حال بارگذاری ...
فید نظر برای این مطلب