عاشورا روز تجلی کامل ولایت سید الشهدا
یکی از درسهای بزرگ عاشورا که به مثابه دانشگاه انسان سازی است، درس ولایت پذیری است، چرا که کیفیت ولایت پذیری و ولایتمداری اصحاب امام حسین علیه السلام را که در هیچ دوره تاریخی نمی توان یافت. همچنان که ولایت گریزی بیشتر مردم دوران حضرت امام حسین (ع) نیز موضوعی مهم و قابل تامل است که از یکسو خیانت مستمر آنان به خاندان وحی، لکه ننگی بر دامان جامعه اسلامی بود.
روز عاشورا روز تجلى كامل ولايت سيدالشهداء امام حسين عليه السلام است. صحيفه نور، ج 1، ص 216.
آنچه ياران و فرزندان امام حسين عليه السلام به عنوان ارمغانى بهتر از شهادت در روز عاشورا به دست آوردند كشف «رموز ولايت» سيدالشهداء بوده است لذا عاشورا نمايش جلوهاى از ولايت امام حسين است . اوست كه به عنوان مظهر ولايت حقيقت محمديه همانند چشمهاى جارى است كه آب حيات را به كام تشنگان فيض رحمت مىرساندشکی نیست که شهدای کربلا فدای ولی خدا شدند و قطعاً حماسه بی بدیل عاشورا بدون یاران اباعبدالله الحسین(ع) نمی توانست به این گونه زیبا و ماندگار در ذهن تاریخ ترسیم شود. با تامل در تاریخ اسلام درمی یابیم که اوج مسئله ولایت پذیری در تاریخ اسلام در حادثه کربلاست رخ داده است.
هزينه ولايت پذيري در سال 61 ه. ق. از دست دادن كودك 6 ماهه تا پيرمرد 90 ساله بود و همواره بايد چنين باشدعده اي نمي خواهند جريان ولايت را بپذيرند، يا در مقابل هزينه آن كنار مي كشند، يا در مقابل آن مي ايستند، و يا رفتار نفاق گونه دارند.محرم از آن مردان ولايي است كه تمام وجودشان، گفتارشان، و رفتارشان در راه ولايت است چنانكه ياران امام حسين (ع) چنين بودند و حرفشان حرف امامشان بود كه حرف خدا را سرلوحه قرار داده و جانانه در ركاب آن حضرت مقاومت كرده و به شهادت رسيدند.
البته شاید گفته شود که امروز مثل آن روز جنگی در کار نیست که بتوان در مسیر کربلا حرکت کرد، اما شایسته است که نوع نگاه خود را به این مقوله تغییر دهیم. باید بدانیم که اکنون دیگر شهادت مثل آن دوره در کار نیست، چرا که شرایط تغییر کرده، اما درسی که می توان و باید از عاشورا گرفت این است که آن طوری که شهدای کربلا ولایتمدار بودند، ما نیز ولایتمدار باشیم با دقت در حادثه عاشورا در می یابیم که تمام رفتارها و گفتارهای شهدای کربلا در مسیر فرهنگ و ادبیات ولایی است، در این زمینه حتی می توان به رجزخوانی های شهدای کربلا نیز اشاره کرد که سرشار از حمایت و پشتیبانی از ولایت است. در صحنه کربلا به تعبیری، همه باید فدای ولی خدا شوند تا درخت نوپای دین رشد کند و آنچه در آنجا مشاهده میشود، دقیقاً ترسیم عینی و ملموس ولایت مداری است. البته باید اعتراف کرد که آنچه امروز به عنوان روح عاشورا منتقل شده و بر ان تاکید می شود، بیشتر جنبه حماسی و ظلم ستیزی این حادثه است، در حالی که موضوع ولایتمداری یکی از مبانی اصلی و جریان ساز در عاشورا است که باید بیش از پیش بر آن تاکید کرد.
فرم در حال بارگذاری ...
فید نظر برای این مطلب